IV | Het vrijgezellenfeest

Dat bleek een flinke voorbereiding: 18 man, waarvan 8 gevorderde whiskyliefhebbers, 6 beginners en 4 niet-whisky drinkers. Dat waren dus drie proeverijen in één, want die niet-whiskyliefhebbers wilde ik toch wat voorschotelen.

20150515_225003De avond zelf was wat rommelig, maar wat wil je met 18 man die de hele dag al activiteiten gedaan hadden en ’s avonds nog Den Haag onveilig gingen maken. De deelnemers van de verschillende proeverijen had ik gevraagd bij elkaar te zitten, zodat ik met een klein clubje wat uitleg kon geven bij de whisky’s en andere sterke dranken.

Het groepje liefhebbers kreeg de mooiste whisky’s voor de kiezen: de Arran 18 yo (afsluiter van de ‘Road toe the 18’-serie) en wat cask strengths (GlenDronach, Tamdhu en Tullibardine). De beginners kregen wat minder heftige, maar juist wat meer kenmerkende whisky’s. Kenmerkend voor het gebied waar ze vandaan kwamen. En de niet-whisky drinkers kregen andere sterke dranken, zoals Pisco, Cognac en een pracht van een rum.

Ik mocht ook voor het lijdend voorwerp, Brian, een mooie fles uitzoeken die de mannen met elkaar aan hem zouden geven. Ik heb gekozen voor de mooie Lagavulin Distiller’s Edition. Die was mij heel erg goed bevallen en ik had het idee dat Brian er erg blij mee was. Ook met de avond zelf overigens, dat werd mij meerdere keren verteld.

Al met al is een groep van maximaal 10 man beter te coördineren, maar was dit wel leuk om eens te doen. Ik was onderdeel van een vrijgezellenfeest, waar ik eigenlijk niet thuis hoorde, maar me wel thuis vóelde. Bedankt mannen!

20150502_213505  20150502_221554

20150502_220606

Een gedachte over “IV | Het vrijgezellenfeest

  1. Beste Leon,
    Met veel plezier en genot was ik het lijdend voorwerp van dit onderdeel van de vrijgezellendag. Ondanks de eerder genoten drankjes kon ik de geweldige line-up van deze proeverij goed proeven en het genot ervaren. Het sloot ook erg goed aan bij mijn whiskey smaak. De distiller’s edition is nog dicht maar dat duurt niet lang meer…. Nogmaals dank, ik ben blij dat je onderdeel van deze dag was, zeker voor herhaling vatbaar!
    Groeten, Brian

Geef een reactie