VII | Ervaren rotten

Mijn collega Ingrid zou wel voor wat mensen kunnen zorgen die ook wel geïnteresseerd waren in mooie whisky’s. En dat klopte: maar liefst 8 man/vrouw had zij opgetrommeld voor een proeverij. Ervaren mensen die al veel wisten en al veel geproefd hadden in hun leven. Tientallen jaren ervaring zat daar aan de salontafel. Best spannend, want normaal gesproken ben ik haar leidinggevende en nu mocht ik wat komen vertellen over whisky in haar huis.

20160325_195302 20160325_210429

Ze hadden wat te besteden, gelukkig kon ik daar op zeer gepaste wijze op antwoorden.  Als starter de nieuwe van The Deveron (tot voor kort heette deze The Glendeveron), de twaalf jaar oude, de opvolger van hun tien jaar oude. Lekker, soepel. Mooi opwarmertje. Vervolgens een wat meer complexe 15 jaar oude van GlenGoyne. Daarna het cask strength geweld van GlenDronach (Batch 4) en The Arran (Private Cask for Limburg Whisky Fair). Beide doordrenkt van sherrytonen op een heerlijk hoog ABV. Het laatste koppel waren twee oudere varianten van wat krachtiger whisky’s: Highland Park 18 en Laphroaig 15.

In deze proeverij zat voor ieder wat wils en het was daarom ook een zeer geslaagde proeverij voor de deelnemers, maar ook voor mij.